Husets ögon, har fönstren kallats. Det kan ju stämma för det är genom fönstren man får in ljus i hemmet och lokalen, och ser vad som sker i omvärlden. Till skillnad från bilens rutor så fyller inte fönstren någon annan funktion än just ljusinsläpp och utsikt. Det gör också att det är ännu viktigare de är rena och att det faktiskt går att se ut genom dem.

 

Fönsterputs – en konst

Det är väl inte så svårt att putsa fönster, kan man tänka. Men det är faktiskt en konst att få dem rena och dessutom hållbart rena. Alla som provat sig på fönsterputs vet att det är lätt att få dem rena men när man sedan backar en bit för att se sitt verk så upptäcker man dimmiga partier eller mönster efter hur man har dragit rengöringstrasan eller skrapan över fönstret. Man ger sig på det igen och gnor så svetten rinner, går tillbaka och ser nya spår. Men det finns tips på hur man kan putsa fönster rätt och enkelt. Ljummet vatten med rengöringsmedel så man tar bort allt smuts på glas och foder, sedan tar man en skrapa och drar hela vägen uppifrån och ner i ett drag.

 

 

Fönsterputsare

Om man har fönster som sitter väldigt högt och som enbart kan putsas utifrån så är det värt att kontakta en fönsterputsare i Göteborg eller den stad man bor i, även om man är privatperson. Det är svårt och kan vara farligt att hänga ut från stegar med sina putsverktyg. Dessutom går det så mycket snabbare när ett proffs går över fönstren att det kan vara värt det, speciellt nu med våra förmånliga skatteregler för hushållsnära tjänster, RUT. Få företag ombesörjer fönsterputsning själva, utan man anlitar proffs till det, och många har schemalagda fönsterputsningar för att löpande kunna hålla fönstren i skick.