Många av oss befinner oss i väldigt speciella sammanhang just nu. Tillhör du dem som av olika skäl är hemma mer än vanligt, på grund av Covid-19, så har du säkert upptäckt att du också har mer tid över än vanligt. Flera av oss har då passat på att börja rensa ur lite bland alla de saker som vi har därhemma. 
Säkerligen har det blivit många skratt och pinsamheter när man hittar gamla fotoalbum och cd-skivor med brända bilder på. Det var nämligen så vi förvarade våra fotografier innan mobilernas och de stora hårddiskarnas intåg. Idag så bär man väl mer eller mindre med sig sitt fotoalbum hela tiden.
Frågan är då vad man egentligen har på vinden och i källaren.

Skämt åsido så har vi alla säkert mer saker i förvar än vad vi vill göra oss kända vid. Vi människor är helt enkelt bra på att samla på oss saker. Olika prylar som vi kanske använt under en period i livet och sedan glömt bort. Problemet är att vi sedan fortsätter att konsumera – samhället är ju nämligen beroende av det – utan att vi rensar ur.

Nu har vi som sagt chansen att göra detta. Ta en liten stund varje dag då vi rotar igenom lådor och annat efter saker som inte längre tjänar oss. Perfekt läge för att sälja av prylar, med andra ord. Lägga upp dem till försäljning eller för auktion och sedan boka transport DHL ock skicka iväg dem till en glad köpare.

Det viktiga är förstås att sedan inte fylla på med lika mycket prylar som man precis har gjort av med. Istället handlat det om att göra avvägningar om något verkligen gagnar en eller inte. Annars så sitter man där snart igen: Med en massa saker i förvar som man aldrig riktigt använde lika mycket som man tänkte att man skulle göra.