Fluor är ett väldigt viktigt ämne när det handlar om munhälsa. Genom att tillföra fluor till tänderna så får de ett slags skydd som kan minska risken för karies. Fluor kan till och med reparera ytliga skador på tänderna samt förhindra att det uppstår nya. Det finns flera sätt att tillföra fluor, det viktigaste och mest effektiva är att använda fluortandkräm när man borstar sina tänder morgon och kväll. Som vuxen bör man använda cirka två centimeter tandkräm och borsta noggrant i två minuter. 

Behandla själv med fluor som skyddar tänderna

Förutom effektiv tandborstning så finns det flera sätt att själv tillföra fluor utan att behöva få en behandling hos tandläkaren. Det kan till exempel vara munsköljningsmedel, sugtabletter med fluor eller fluortuggummi som tillför fluor direkt på tandytan. Hur ofta man ska använda produkterna beror på hur mycket fluor de innehåller.

Om inte tandvårdspersonal rekommenderat något annat så bör man alltid följa anvisningarna på förpackningen för att undvika otrevliga biverkningar eller förgiftning av fluor. Att man får i sig för mycket fluor är väldigt ovanligt, men det är alltid bäst att följa rekommendationerna. 

Det är viktigt att besöka tandhygienist som kan säkerställa att behandlingen fungerar

Trots att man kan göra allt detta själv så är det alltid bäst att rådfråga tandvårdspersonal om lämpliga mängder och hur ofta man ska använda produkterna. Det är såklart också viktigt att undersöka sina tänder med jämna mellanrum, hur duktig man än är på att borsta tänderna och använda fluor. Ett besök hos tandhygienisten kan säkerställa att munhälsan är god eller så kan man upptäcka och åtgärda problem i god tid, vilket gör att det i regel blir både billigare och mindre smärtsamt. 

Gå in på tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct och boka tid hos tandhygienist i dag för att ge tänderna riktigt goda förutsättningar att hålla sig starka, friska och fräscha.