Det är roligt att köra bil. För att allt ska fungera som det ska är skötseln viktig. Visst är det roligt att meka själv! Det säkraste är dock att vända sig till en yrkesman som är utbildad och kan sin sak.  

Om man fått anmärkningar i samband med bilbesiktningen så väljer många att reparera bilen. Ibland har man inte lagt märke till att något var fel eller att bilens skick gradvis förändrats. Men ibland har man hört något litet missljud eller märkt något annat avvikande. 

Så fort man märker att något är annorlunda så bör man undersöka vad det är. Det brukar vara ganska enkelt att hitta rätt. Man bara googlar “bilverkstad Gävle” så får man en mängd förslag.

 

 

Regelbunden service ökar bilens livslängd avsevärt

Att lämna in bilen för service och allmän genomgång är naturligt för en nyare bil. Men det är minst lika viktigt om inte viktigare för en äldre bil. Att regelbundet kontrollera att allt är som det ska ger trygghet åt både förare och passagerare. Det behöver inte vara något fel på bilen men det är skönt att få den underhållen och kontrollerad. Inte minst inför vår och höst då väderlek och väglag förändras.  

Bilens service borde vara självklart för alla bilar som rullar på vägarna. Men ibland blir det ett verkstadsbesök först då olyckan varit framme. Då är det skönt att få hjälp av duktiga yrkesmän som reparerar skadan och samtidigt kontrollerar att allting fungerar. Det är bra att kontrollera även fönsterhissar, dörrar och lyktor.

Rullar din bil ungefär lika mycket som en bil i yrkestrafik? Då behöver den kontrolleras och servas precis lika mycket och ofta. Många privata förare kör väldigt mycket och åter andra kör lite. Oavsett hur mycket man kör så är regelbunden service en förutsättning för längre livslängd för bilen.