Vilken dörr man har till bostaden spelar stor roll, oavsett om det är en lägenhet eller villa. Tjuven väljer många gånger den bostad där det är lättast att ta sig in. Med en bra säkerhetsdörr kan man många gånger undvika inbrott, och man slipper oroa sig då man är bortrest. De flesta försäkringsbolag har även specifika krav när det gäller både säkerhetsdörr och lås. Uppfylls inte dessa gäller inte försäkringen vid inbrott.

Men det är inte bara för tjuven man behöver skydda sig. En bra säkerhetsdörr förhindrar även att farlig brandrök kan spridas och den hjälper till att sakta ned ett brandförlopp. Vilket kan rädda liv och göra att brandkåren hinner fram innan det är för sent. För den som bor i lägenhet kan en säkerhetsdörr göra stor skillnad då den också stänger ute störande ljud från trapphus och grannar.

 

 

Tidstypiska säkerhetsdörrar anpassade efter arkitektur

Tidigare innebar det alltid att man fick välja bort estetik när man skulle investera i en säkerhetsdörr, men så är inte fallet längre. Idag kan säkerhetsdörrar se ut på många olika sätt, vilket gör att det finns dörrar för både äldre och lite nyare hus. 

När man idag väljer säkerhetsdörr brukar man ta hänsyn till fastighetens arkitektur och välja en tidstypisk säkerhetsdörr. Det finns till exempel gammaldags spegeldörrar med en inre kärna av stål. Men också mer standardiserade säkerhetsdörrar i klassisk brun mahognyfärg och mycket mer.

Vill man byta till en säkerhetsdörr kan det vara bra att kolla runt och se vad de olika dörrföretagen erbjuder. Men också för att hitta den säkerhetsdörr som passar huset bäst. Det kostar också en hel del att investera i en säkerhetsdörr men fördelarna är många, och den ökar även värdet på bostaden. Är man flera stycken i ett hus som vill byta till säkerhetsdörr brukar man också kunna få ett bättre pris.