Stengolv är populärt och dessutom är det lättstädat. Varför allt fler väljer stengolv är inte bara för de är lättstädade utan väldigt vackra. Natursten har använts länge som golv men då de kan bli kalla är det inte lika vanligt i Norden. Idag är det billigt att installera värmegolv och det är en anledning till att de växer i popularitet. Det gäller dock att vårda dem och städa dem rätt, så är det i större fastigheter kan det vara bra att anlita proffs. Ta hjälp av ett proffs på stengolvvård i Stockholm och ditt golv kommer hålla länge.   

 

Städa och sköta stengolv

 

Även om stengolv är väldigt slitstarka gäller det att vårda och städa dem på rätt sätt. När man känner på ett stengolv så känner man hur len den är och det vill man bevara. Det är faktiskt så att sten också är porösa och sugande. Det gör att den också kan suga upp och ge ifrån sig fukt. Sen varierar det också mellan sten och sten. Alla har lite olika egenskaper men det är bra att vara sparsam med vatten. Det kan också vara bra att tänka på att ett vått stengolv kan bli halt.

Rengöringsmedel till städning av stengolv

 

Städning av stengolv är såklart betydligt lättare än många andra golv. Det kan i alla fall behövas rengöringsmedel för att få bort fläckar. Du kan med fördel använda såpa då det bildar kalksten och hindrar fuktvandring. Det går också att mätta stengolven med såpa och sen bara tvätta bort överflödig såpa. Det vårdar golvet och gör det lättare att sköta. Proffs på städning av stengolv vet exakt rätt dosering och hur ofta. Det kan vara bra att veta att stengolv kan vara känsliga för sura rengöringsmedel. Så städa och håll rent på rätt sätt och du har ett golv som håller i nästan all framtid.