Det finns många fördelar med att välja en LED-lampa framför andra sorters lampor, exempelvis halogen. Utan att ljuga går det nog att säga att den enda nackdelen som finns med en LED-lampa är att den kostar mer vid själva inköpstillfället.

Det får man dock igen genom att de håller betydligt längre jämfört med andra alternativ. Den främsta fördelen är lampans energibesparande egenskaper, men LED har även fördelar jämfört med annan energisnål belysning. Många lågenergilampor tar ofta god tid på sig innan de ger full belysning från det att man trycker på lampknappen, något som inte sker med LED som ger full belysning direkt. 

Varmt, kallt eller mittemellan 

Tidigare hittade man i princip bara LED-lampor som hade ett kallt och lite blåaktigt sken, vilket gjorde att de inte passade att använda överallt. Det är till exempel inte så mysigt att ha ett kallt sken då man sitter i vardagsrummet och ska ha fredagsmys. Däremot kan det vara att föredra då man ska läsa eller av någon annan anledning vill ha skarp belysning.

Idag finns det dock LED-lampor som även ger ett varmt och behagligt sken och det finns därmed ingen anledning att inte använda sig av LED-belysning i hela hemmet och på arbetsplatser. 

LED-belysning som håller länge

Är man ute efter högkvalitativa LED-lampor kan man gå in på www.ledmegastore.se. Där finns LED-belysning för hem och företag såsom lampor, lysrör, paneler, strålkastare, strips, växtbelysning med mera. LEDMegastore.se är en del av BMD Trading Denmark Aps som i över 10 år har tillverkat LED belysning till den skandinaviska marknaden. Med en hög kvalitet, innovativ produktutveckling och en effektiv försörjning har de en stark position på den nordiska marknaden. 

LED-lampor erbjuder goda möjligheter att skapa en mysig och funktionell atmosfär i hemmet eller på företaget. De ger energisnål belysning som räcker i många år och är därmed ett mycket bra val.