I början riktade sig aixam mopedbilar mestadels till tonåringar, som ett alternativ till mopeden. Men idag köper människor i alla åldrar fordonet till sig själv som ett alternativ till en personbil. Det kan vara en familj som vill ha en liten extrabil eller någon som inte vill köra så fort och tycker att aixam mopedbilar är en bra variant. Eller kanske någon som inte vill lägga tiden och pengarna på att ta ett bilkörkort.

Vad anledningen än är så är den ett mycket bra alternativ till andra fordon vilken ålder eller levnadssituation man än har.   

Glida sakta fram  

Aixam mopedbilar får endast köras i max fyrtiofem kilometer i timmen. Men om man kör i stadstrafik eller kortare sträckor så är det en fullt fungerande hastighet att ta sig fram i. På grund av sin lägre hastighet så innebär det även att Aixam mopedbilar mycket sällan är med i olyckor där föraren, eller passageraren, får allvarliga skador.

Till skillnad mot mopeden som kör i samma maxhastighet, så sitter man mycket mer skyddad i Aixam mopedbilar och klarar sig oskadd från olyckor som blir allvarliga för en mopedförare. Fördelen är också att man kan köra Aixam mopedbilar under hela året, även under månader med vinterväglag när mopeden vilar.  

 

 

Flera olika modeller

Det finns en mängd olika modeller och färger på Aixam mopedbilar. Ända från den minsta lilla, som man oftast ser på vägarna, till en större modell med flak. Alla har endast två sittplatser men ju större mopedbilen är desto större utrymme finns det för packning.

Aixam mopedbilar med flak är ett smidigt alternativ om man behöver frakta material eller maskiner. De används därför ofta av företag som klarar sig med att köra i lägre hastighet. Eller om man har någon anställd som inte har ett bilkörkort, så kan denne ändå klara av att utföra alla arbetsuppgifter.