editorial

Ett golv är inte bara ett underlag som är till för att gå eller springa runt på. Ett golv är mycket mer än så och det finns en mängd olika varianter på golv att välja bland. Hur ser ditt drömgolv ut? Om du får önska dig precis vilket golv du vill i ditt hem, hur skulle det då se ut i färg och form? En del personer vill ha ett enkelt vitt golv medan andra vill sticka ut lite och väljer ett spektakulärt golv. 

Du kan få ett vackert och unikt golv som är anpassat efter dina önskemål, ett så kallat designgolv. Det är svårt att beskriva exakt hur ett designgolv ser ut och vad det är för någonting. Varje golv är anpassat efter kundens önskemål och är ett skräddarsytt och unikt golv. Det kan vara ett vackert, kreativt och i många fall ett fantasifullt golv. Det går att experimentera med former och plattstorlek i olika läggningsmönster för att skapa ett extraordinärt golv.

 

image

 

Med ett akustikgolv skapas en tyst och behaglig miljö

Du kan med fördel lägga ett akustikgolv för att dämpa ljudnivån i kontor, sjukhus, bostäder med mera. Dessa golv är ett bra sätt att uppnå förekommande höga ljudkrav som finns för såväl bostäder som arbetsplatser. På kontoret är det viktigt med en bra arbetsmiljö och där vill de flesta medarbetarna ha det lugnt och tyst. Ett akustikgolv hjälper till att öka trivseln på arbetsplatsen.

Hur har du det hemma i din bostad? Det kanske finns flera våningar i ditt hem och familjen kan vara stor. Det blir mycket gång och även spring över golven på alla våningar. Det skapas då en hel del ljud som kan dämpas med hjälp av ett akustikgolv. Det blir lite behagligare då för den som ska sova medan andra i familjen går eller springer runt.