Kan du också känna att du ibland längtar efter en mer praktisk tillvaro. En tillvaro där du faktiskt arbetar med dina händer och kan se en process ske inför dig? 
Det finns en stark gravitation som drar många av oss tillbaka till ett liv som våra förfäder levde, för inte särskilt många generationer sedan. För vi är på många sätt mitt inne i det största experimentet som människan någonsin har företagit sig.

Ett enklare liv?

På kort tid, under ett par generationer som sagt, har vi rört oss från ett sammanhang där vi var omgivna av familj och ofta levde utanför städerna till att bo med lång avstånd till våra nära och kära, arbetandes för någon annans dröm.
Oavsett som du ser detta som något positivt eller negativt så är det ett faktum. Har du aldrig tidigare tagit dig tid till att fundera på detta så har du kanske gjort det under det senaste året. 

Eftersom många av oss har spenderat det senaste året arbetandes hemifrån, i varje fall till någon utsträckning, så har vi även fått nya perspektiv på tillvaron. Kanske har livet hemma gett oss lite mer utrymme att fundera på vad det egentligen är som vi vill åstadkomma här i livet.

Det behöver naturligtvis inte vara så att vi lägger om hela vår tillvaro, skaffar ett nytt arbete. Däremot kanske vi får mer tid över till att kultivera nya intressen.
För varför inte börja virka, eller tillverka en egen kniv, eller köpa in lite material från www.leatherhouse.se och tillverka egna föremål i läder?

För det är lätt att på något sätt mura in sig i en massa måsten och måsten – nästan som för att skydda sig från det som man verkligen vill göra här i livet.
Ta därför detta tillfälle i akt och reflektera över vad du själv vill då ut av din tid här på jorden.