Inom Schenkers stora koncern ryms många olika avdelningar och arbetsområden. Då Schenker skickar paket över hela världen med allt ifrån tåg, lastbilar, flyg och med båtar är det även viktigt att ta hänsyn till miljön. Fler och fler har blivit medvetna om vad som har en påverkan på miljön och hos Schenker arbetar man ständigt med att minska sin klimatpåverkan. Till exempel kan man välja att klimatkompensera sin försändelse eller att skicka med klimatneutral frakt. För att hålla sig uppdaterad inom allt som rör miljövänligt arbete krävs det medarbetare som är kunniga inom ämnet. En viktig roll hos Schenker är kvalitet- och miljöspecialisterna, vars uppgift är att bidra till det hållbara arbetet.

Som miljö- och kvalitetsspecialist hos Schenker är det ett måste att man brinner för hållbarhet och miljöfrågor och att man vill arbeta med att förbättra verksamhetens utveckling inom hållbarhet. Detta har blivit allt viktigare för många företag och inte minst hos Schenker, varför detta är en mycket aktuell och angelägen tjänst. Hos Schenker är målet att så småningom inte längre vara beroende av fossila bränslen vilket är en spännande resa att vara med på för den som är intresserad av att arbeta med miljöfrågor, och det kan man läsa mer om på: https://billigtpaket.se/schenker Det är ett viktigt arbete där man verkligen får känna att man är med och gör skillnad. 

För att arbeta som miljö- och kvalitetsspecialist bör man vara duktig på att samarbeta och inte minst inspirera andra till att också tänka på miljö och hållbarhet. Det kräver en god social kompetens och att man är duktig på att uttrycka sig i tal och skrift, samt att man också har förmågan att leda och driva projekt. Vill man arbeta med detta bör man läsa någon av alla de högskole- eller universitetsutbildningar som finns med inriktning på miljö och hållbarhet. Vidare är det också meriterande med arbetslivserfarenhet från liknande yrken.