editorial

Att ha ett rent hem är en dröm för många, speciellt för familjer med barn. Men ibland kan det vara svårt att hålla ordning på allt och det kan snabbt bli oöverskådligt med grovsopor som inte får plats i soporna. Men oroa dig inte! Hämtning av grovsopor är en enkel och smidig lösning för att få rent och snyggt hemma.

Vad är grovsopor?

Grovsopor är allt som är för stort eller tungt för vanliga sopor. Det kan vara allt från möbler, elektronik, vitvaror, till trädgårdsavfall och byggavfall. Ofta tar det för stor plats och det kan vara svårt att transportera det till återvinningscentralen själv. Därför finns det många kommuner och företag som erbjuder hämtning av grovsopor.

hämtning av grovsopor

Hur fungerar det?

Det finns olika sätt att få hämtning av grovsopor, allt beroende på var du bor och vad som erbjuds i din kommun. Men generellt fungerar det så här: Du kontaktar kommunen eller företaget som erbjuder tjänsten och bokar en tid för hämtning av dina grovsopor. Du får en uppskattning om vad som kan hämtas och vad som inte kan hämtas och vad som eventuellt kostar extra. På dagen för hämtning ställer du ut dina grovsopor på en plats som är lätt att komma åt för entreprenören. De hämtar upp det och kör iväg med det till återvinningscentralen. Enkelt och smidigt, eller hur?

Vad ska jag tänka på innan jag bokar hämtning av grovsopor?

Innan du bokar för hämtning av grovsopor, är det bra att tänka på följande:

    • Förpacka det du har. Det är bra att förpacka dina grovsopor så enligt det som nämns vid bokningen. På så vis ser det mer organiserat ut och det är enklare för entreprenören att packa in i sin lastbil.
    • Ta reda på vad som kostar extra. Det kan finnas en del grovsopor som är gratis att hämta, medan andra kostar extra. Det kan bero på vikt, storlek eller om det innehåller farligt material. Kolla upp vad som gäller i din kommun/företag.
    • Se över vad du behöver. Om du vet med dig att det är mycket grovsopor som behöver hämtas, kan det löna sig att bocka av allt på en gång än att boka om och om igen.

Läs mer här: https://www.skraphamtarna.se/