Hur bra koll har du på dina däck? När kollade du över däcken senast? Vet du vad lufttrycket ska ligga på och vad det ligger på just nu? Allt det är viktigt att veta när man har bil. Däcken är en väldigt viktig detalj när det kommer till bilens säkerhet. 

 

Hur säkert kör du?

Det finns många saker som man kan snåla in på i sin vardag, men däck bör inte vara en av dessa. Det är en så pass viktig sak att man kan se det som en billig försäkring. Att köra rundor med dåliga däck är otroligt farligt, är de till exempel för slitna, så vid en vattenplaning har du inte mycket chans att hejda den. Detsamma gäller när det är snö och is. Om dubben eller mönstret är dåligt för du inte alls samma hjälp från däcken. 

Däcken är det som tar dig framåt, så välj det säkra före det osäkra. Kör alltid med ordentliga däck. Glöm inte att kolla att ditt extradäck är i bra skick. Det bör också kollas regelbundet så lufttrycket är som det ska samt att det inte har blivit något fel på det. Ett fälgkors är också bra att ha i bilen ifall du skulle behöva byta däck när du är ute och kör. 

 

 

Låt någon annan sköta jobbet

Det finns otroligt många företag för däck göteborg att du kommer hitta ett som har tid för digLåt firman sköta jobbet medan du avnjuter en kopp kaffe i väntrummet. Däckföretaget kan göra mer än bara byta däck, de kan även reparera pyspunka, montera, balansera med mera. 

Har du några frågor kring däck så prata med däckfirman. Däckfirman kan även stå för inköpen av däcken ni tänkt köpa och även hjälpa er hitta rätt däck. Har ni inte plats hemma kan de flesta däckfirmor även förvara däck åt er.