Tick tack, tick tack, tick tack. Ljudet av klockorna tickar nästan öronbedövande när du öppnar dörren till butiken. Du tittar dig omkring och ser både armbandsur, väckarklockor och väggklockor. Digitala som analoga. Klockor för barn där Musse Pigg och Scooby Doo visar vad klockan är. Men också klockor för den mognare målgruppen med stilrena remmar av finaste älgskinn.  

Du hittar också dyra Rolex-klockor för tiotusentals kronor. Sådana som skojare försöker sälja billiga kopior av på stan genom att dra fram dem ur sin långa rock. Men i klockbutiken är allting av prima kvalité – och självklart helt lagligt. Hit kan du komma för att laga din befintliga klocka eller köpa en ny.  

Klockor minskar skärmtiden

Klockor fyller fantastiska funktioner. Med ett armbandsur på handleden har du smidigt koll på tiden var du än befinner dig. Ja, okej. Argumentet att du kan kolla klockan på din mobiltelefon är förstås både aktuellt och relevant. 

Men hur kul är egentligen det? Är det inte bättre att försöka begränsa sin skärmtid så mycket man kan? Du kommer ändå titta på din telefon flera timmar om dagen. För tidens skull kan du väl skona dina ögon och titta på någonting annat än din skärm.  

Stilren detalj

Dessutom fyller armbandsuret fler funktioner än enbart den praktiska. Det är himla snyggt och stiligt med ett tjusigt armbandsur. I din lokala klockbutik i stockholm kan de hjälpa dig välja ut ett armbandsur som passar just din stil och kompletterar hela din look. För du ska inte underskatta detaljen på din handled. 

Men det finns mer än armbandsur i klockbutiken som kan skära ned på din skärmtid. Varför inte investera i en klassisk väckarklocka? Då behöver du inte använda alarmet på din telefon. Med rätt klockor kan du dra ned drastiskt på ditt mobilanvändande. Väldigt snart kommer du märka att du mår så himla mycket bättre!