Det är inte ofta man byter tandläkare. Det sker nästan bara då man flyttar. Regelbunden tandvård är att rekommendera och det är därför som det är så viktigt att man hittar en tandläkare som man trivs med och som är skicklig. Naturligtvis underlättar det även om man har tandläkaren i den stadsdel som man bor i. Genom att exempelvis söka på Tandläkare Östermalm kan man få förslag på flera bra tandvårdskliniker i den stadsdelen, som exempelvis denna: https://www.tandlakareostermalm.com/ .

Vikten av bra öppettider hos din tandläkare

Det finns flera saker att ta hänsyn till då man väljer tandläkare. Den ska vara lokaliserad hyfsat nära så att man enkelt kan gå dit innan arbetet, eller på väg hem från skolan. Är man en hel familj kanske man också väljer en tandläkare som erbjuder barntandvård. Det underlättar nämligen oftast om hela familjen går till samma tandläkare. Det kan även vara bra om kliniken kan erbjuda akuttider, och man bör även förvissa sig om att de vanliga öppettiderna passar.

 

Olika tandläkare har oftast olika spetskunskaper eller specialområden inom tandvård. Det kan exempelvis vara att man är specialiserad på tandreglering och då inte sällan på vuxna. Rekonstruktion av tänder med porslin eller andra mer estetiska tandvårdsbehandlingar är också något som kräver särskild utbildning. Det finns även tandläkare som har speciell kunskap i att behandla personer som är rädda för att gå till tandläkaren. 

 

Det råder fri prissättning av olika tandvårdsbehandlingar

Olika tandvårdsbehandlingar kan kosta olika beroende på vilken klinik man går till. Ska man göra en mer kostsam behandling kan det därför vara värt att först undersöka priserna hos några olika tandläkare. Man kan välja mellan att gå till Folktandvården eller till en privatklinik. Det är däremot främst de privata klinikerna som brukar specialisera sig. Men även folktandvården erbjuder specialbehandlingar som rekonstruktion och tandreglering.