En av de populäraste tjänsterna inom sociala medier idag är definitivt Instagram – en tjänst som har funnits ganska länge.Tjänsten är uppbygd med bilder i fokus och går ut på att användarna postar bilder med text och kategoriserande hashtags. Både influencers, ungdomar, kändisar och svenssons använder tjänsten idag och det anses viktigt att ha många följare, högt engagemang och få många likes på de bilder man postar. Är du en hobbyanvändare och inte jobbar mot en stor följarskara – gör precis som du vill och ha kul med det. 

 

Din närvaro i flödet

För att skapa ett konto som får trogna följare behöver du själv visa dig med så kallade selfies, alltså bilder på dig själv i flödet, ungefär på var nionde bild. Detta för att när man scrollar i flödet ska man alltid få känslan av vem ägaren är och att hen är närvarande. Selfies kan göras på många vis. Klassikern är en närbild på dig själv där du håller i kameran och fotar dig själv. Men även på bilder där du till exempel håller i en produkt du köpt eller säljer eller betygsätter, så kan din hand vara med i bilden och visa din närvaro. Följaren får en känsla av att det är äkta, på riktigt, och bilder du själv skapar.

 

 

Tips för bättre bilder

Bloggare och influencers har ofta proffsiga bilder på sig själva – i helbild. Kanske tänker du då att de har anlitat en fotograf varje gång, men icke – de tar även dessa bilder själva. Genom att investera i ett kamerastativ som du kan fästa din smartphone på kommer du långt. Kolla in sajter som Coolpriser – där hittar du snygga och bra kamerastativ. Rigga din smartphone på stativet och placera dig i en passande miljö. Go bananas och ta en massa bilder – applicera snygga filter och plötsligt är även du ett “proffs”.