Vad gör du för att koppla bort tankarna från vardagens alla måsten och krav? För vissa är meditation en självklarhet. Att andas och bara låta tankarna vila ett tag utan att fästa dem vid något speciellt. Det är lite som om att man stretchar sinnevärlden lite och låter den bara andas ut och slappna av.

För andra fungerar promenader precis på samma sätt. Att låta tankarna vandra och inte försöka styra över vad som händer när man är ute och går i skog och mark. På så sätt känner man sig utvilad när man kommer hem, även om man just har varit ute och traskat.

Sedan finns det de som finner harmoni och balans genom att fokusera sig på saker och ting. Någon sorts motsatt meditation. Genom att låta hjärnan arbeta på högvarv hamnar man till slut i ett sorts flow som också gör att man distanserar sig från de vardagliga tankarna. 

Ett exempel är att lösa Rubiks Kub. Denna färgglada uppfinning som kommer i en mängd olika varianter, även om ursprunget är den med sex sidor med nio rutor på varje sida. Alla möjliga varianter finns att skaffa på https://mastercubestore.se/. Oavsett om man är ute efter sin första utmaning, eller är ute efter en extremt avancerad sådan, så finns allt man behöver i webbshoppen.

Extra viktigt med avslappning är det förstås i dessa oroliga tider. När pandemin blåser världen över är det lätt att fastna i rädslor och negativt tänkande. Det hela blir till slut en mörk spiral som kanske har värre effekter på hälsan än vad själva viruset egentligen har.
Tänk därför på att hitta sätt för att ge dig själv lugn och vila i ditt liv. Samtidigt så kan du söka efter inspiration i formen av nya hobbies eller liknande saker som gör att vardagen känns lite lättare.