Även om man hittat sitt drömhus finns det alltid saker man kan förbättra eller lägga till. Eftersom tiden går dyker ideer upp och för att kunna förverkliga dem kan det vara bra att skaffa hjälp. Visst kan man på egen hand renovera och måla. Men sanningen är. Har man inte utbildning och kunskap blir det sällan som man tänkt sig.

De flesta projekt låter roliga i planeringsstadiet. Men när man sedan befinner sig flera veckor kanske månader in i processen kan energin falna. Ibland stöter man på överraskningar. Det kan vara fuktskador, konstruktionsproblem eller bärande väggar som man missat. Det kan bli riktigt tokigt om man har otur.

 

Lyxa till det lite

Det som känns som lyxigt från början kan faktiskt spara både tid och pengar. Tid då saker och ting oftast är mera tidskrävande än man tror. Pengar för att man kanske måste göra om och göra rätt. Ibland dyker de där oförutsedda problemen upp och skapar mer jobb och extra materialkostnad. Att lyxa till det är alltså inte så tokigt. Tänk på allt annat man kan göra medan huset tar ny form.

Varför inte åka bort på semester medans arbetet pågår? När man sedan, pigg och utvilad, kommer hem är allt klart. Allt byggbråte är bortplockat och hantverkarnas verktyg har tystnat så att man kan få sovmorgon igen. 

 

Vad väntar man egentligen på?

Det är bara att googla på byggföretag i Stockholm och sedan börja ta in offerter. De flesta byggfirmor kan tillhandahålla flera olika tjänster. Det kan vara exempelvis att bygga, måla, göra eljobb och fixa rörjobb. 

En del sätter även in nya kök och bygger om badrum. Med ett och samma företag som gör allt kommer också allt på en enda faktura, vilket ger en tydlig överblick. Du kan alltid höra med byggfirman om försäkringar och ROT-avdrag för de inhyrda tjänsterna.