editorial

Många som letar bostad känner nog igen sig i känslan av att Stockholms innerstad helt hamnat utom räckhåll. Priserna har helt enkelt stigit långt över vad folks plånböcker klarar av. I alla fall om man med “folk” menar “de allra flesta människor i samhället”.

Ändå är ju känslan av innerstaden fortfarande så lockande. Stockholms centrala delar erbjuder fastigheter med en typ av arkitektur som är svår att hitta någon annanstans. Södermalm kommer alltid vara Södermalm, Vasastan kommer alltid att vara Vasastan.

Kolla in Gamla Råsunda om du vill känna dig som en Kungsholmsbo

Men speciellt du som önskar att du hade råd att köpa en bostad i Vasastan bör rikta blicken lite nordväst om stan. För faktiskt kan du få tag på en lägenhet i Solna som får dig att tro att du aldrig lämnat tullarna. I alla fall om du väljer att bosätta dig i Gamla Råsunda.

Faktiskt är husen runt Råsunda Torg rena kopior av de klassiska fastigheterna i Vasastan. Precis samma utseende, precis samma känsla, men med en lite annan prislapp. Visst kan ingen påstå att det är direkt billigt att köpa lägenhet i Gamla Råsunda heller – men allt beror ju på vad du jämför med.

 

Lägenhet solna

 

Prisvärt för att vara nästan innanför tullarna

För även om en lägenhet i Gamla Råsunda kostar en slant är den ändå en bra bit mer överkomlig i pris än en precis likadan lägenhet några stenkast bort vid Odenplan eller St Eriksplan. Här har du dessutom betydligt närmare till fin natur. 

Se till att ta en promenad runt Råstasjön när du springer runt på visningar en helg i Solnas Gamla Råsunda. Området har ett fantastiskt djurliv som måste upplevas på plats, och har du väl fått smak för vad denna del av Solna har att erbjuda kommer du glömma bort allt vad Vasastan heter.