Med ett hem fyllt av vackra ljuskällor är det lätt att trivas och må bra. Ljus är en mycket lättillgänglig humörhöjare som dessutom kan vara väldigt trevligt att titta på. Man kan säga att det finns tre olika sorters belysning i ett hem; funktionsbelysning, stämningsbelysning och allmänbelysning.

Allmänbelysning

Allmänbelysning är den starkaste belysningen i rummet som täcker störst yta. Oftast är det en taklampa eftersom att ljuset sprids lättare ju högre lampan sitter. 

Funktionsbelysning

Med funktionsbelysning menas lampor som är viktiga för att kunna utföra sysslor och aktiviter. Det kan till exempel vara lampor över diskbänken som gör matlagningen lättare, runt badrumsspegeln för att få bra ljus då man gör sig iordning, vid sängen för att kunna läsa innan man ska sova eller på skrivbordet då man ska arbeta eller studera. 

Stämningsbelysning

Stämningsbelysning har man mest för att skapa en mysig atmosfär. Det kan gärna vara lampor med varmt sken som sitter i fönstren, står på bord, golv eller i hyllor. En golvlampa i vardagsrummet till exempel kan man ha både för funktion och stämning och samma sak gäller med en bordslampa. Det beror på var man placerar dem samt vilket sken glödlampan ger. 

I ett vardagsrum är det rekommenderat att använda sig av fem till tio ljuskällor beroende på hur stort utrymmet är. Lampor är både vackra och användbara så det är inget man ska snåla på när det kommer till heminredningen. Speciellt golv och bordslampor kan man placera ut i hemmets alla rum på olika höjder för att skapa liv och variation. Man hittar snygga Flos golvlampor og bordlampor på nätet. Hos Lampemesteren finns bland annat serierna IC, Bon Jour och KTribe från Flos, samt ännu fler designlampor till bra priser. Lampemesteren sätter design och kvalitet i främsta fokus och deras spännande sortiment är noga utvalt för att fylla svenska hem med vacker belysning.