Det är inte bara när det är dags för nybyggnation som det är läge att fundera på vilka fönster som kan passa. Vid större renoveringar kan det faktiskt vara en god idé att sätta sig ner och fundera på om det är värt att byta fönster. Trasiga och gamla fönster går givetvis bort direkt. I vissa fall går det att renovera fönster. Men då måste man givetvis väga det jobb som det innebär att renovera, med vinsterna med att sätta in nya fönster. Äldre fönster som inte är helt utslitna kan vara väldigt dragiga, vilket så klart kan orsaka en hög elförbrukning. Välisolerade fönster sparar el. Genom att byta till ett energiglas kan du enkelt åstadkomma upp till 40 % mer isolation.

 

Många fördelar

Rätt fönster kan alltså påverka din plånbok positivt samtidigt som det är bra för miljön. Sedan finns den estetiska aspekten av det hela också. Snygga fönster gör väldigt mycket för helhetsintrycket av husfasaden. Även inomhusmiljön påverkas mycket av vilka fönster som sitter i huset. Små fönster släpper in mindre ljus. Här i Sverige är ljus något av en bristvara. Så det kan vara en god idé att passa på att montera in större fönster än vad som funnits tidigare, om de gamla ändå ska ut.

 

Vilka möjligheter har jag?

Det finns fönster i trä såväl som pvc. Välj din egen design. Vill du ha en äldre eller mer modern stil? Vilken storlek på fönstret vill du ha? Det går bra att måttbeställa fönster. Glöm inte heller bort att det finns möjlighet att sätta in nya fönster där det för tillfället är vägg, eller tak. Ett takfönster släpper in oerhört mycket ljus i ett rum. Det enklaste sättet att få överblick över vilka möjligheter som finns är att kolla runt på nätet och titta vad som erbjuds. Vill du spara pengar vid renoveringen? Här är en sajt som erbjuder riktigt prisvärda fönster: https://www.sparfonster.se/