På vintern när luften inomhus är torr och luften utomhus är kall, blir våran hy tyvärr ofta torr och känslig. Hur tar du hand om huden i ansiktet just nu? Som alltid är det en god ide att ha en luftfuktare inomhus.  Det är en bra investering eftersom det blir varmt av elementen och vi vädrar inte och får in den naturliga fukten så ofta. Dessutom kan du tänka lite extra på vilken typ av hudvårdsprodukter du använder under den torra perioden. Kör du med samma som du alltid gör? Eller har du tänk till och har en extra återfuktande och smörjande ansiktskräm. 

 

Olika produkter 

Det är alltid en bra ide att varva ner och ta hand om sig själv och sin egen kropp. Gör det till en rutin för välmående både morgon och kväll. Bor du i en storstad med smutsigare luft bör du dessutom tänka extra mycket på hur du tar hand om och tvättar din hud. Du bör få bort alla partiklar som samlas i dina porer. I ansiktet ska du tänka på att använda produkter både för rengöring och återfuktning, morgon som kväll. Har du en torr hud så bör du dessutom hitta en kräm som är lite fet. 

Ta hand om hela dig

Förutom att tänka på ansikte och ansiktskrämer som de flesta troligen gör, så kan vi tänka till på hur vi tar hand om vår kropps hud. Speciellt under den torra perioden. Smörjer du dig ordentligt och skrubbar du dig under vintern (många kommer ihåg det på sommaren). På sommaren när vi besöker badstränder ser vi ofta till att ta hand om vår hud för att andra ska se den. Tänk på att alltid ta hand om din hud- för din huds skull – för din egen skull. Unna dig riktigt bra produkter för hudvård, med omtanke för dig själv!