Visst känns det som om hemmet svämmar över med leksaker i parti och minut? Det är pryttlar från en snabbmatskedja här och några lotterivinster där. Addera leksakerna sedan med julklappar, födelsedagspresenter och nåt däremellan för att vara snäll. Plötsligt har barnen så många leksaker att man inreder barnrummet med förvaring enbart för att alla leksaker ska få plats.

Ibland kan det vara väl planerade gåvor som även föräldrarna uppskattar. Många föräldrar gillar när man kan samla flera av en sak och användas om och om igen. Lego, tågbanor, dockor med tillbehör kan vara några av de sakerna som faktiskt blir bättre av att ha mer av. I det fallet utvecklas både leken och kreativiteten med fler tillbehör.

Givetvis ska barnets önskan inför jul och födelsedagar respekteras, det är ju ändå deras önskelista. Däremot kan det vara bra att trycka på att det just är en önskelista och inte en kravlista. Det kan mycket väl dyka upp saker som inte står på listan, men som man vet att barnet kommer att uppskatta ändå.

 

Leksaker hjälper barnet att utvecklas

Ska man handla leksaker vill man ha kvalité som man vet håller. Handlar man en leksak, eller flera, hos https://lekakademin.se/ får man kvalité för pengarna. Leksakerna som de tillhandahåller är skapade för att vara utvecklande och vara lärande. 

Det kanske låter torrt och tråkigt, men tänk om istället. Det finns en kategori med utklädningstema. Att klä ut sig och leka rollekar är något som de flesta barn älskar. Ta lite gamla kläder som finns hemma och komplettera med några nya och barnen kommer att leka massor med rollekar.

Lekens betydelse är enorm för barnets utveckling på alla plan. Därför är det viktigt att se till att barnen faktiskt får vara barn i många år och vågar, kan och får leka långt upp i åldrarna.