Ny färg eller nya tapeter kan göra underverk i ett hem som behöver fräschas upp, och det till en relativt låg kostnad. Tack vare rot-avdraget är det heller inte särskilt dyrt att anlita en professionell målare. Det finns flera fördelar med att ta hjälp av en målare framför att göra arbetet själv. Dels blir det mycket snyggare eftersom det är lätt att man slarvar med underarbetet då man själv tapetserar och målar. 

Men underarbetet är också viktigt för att både färg och tapet ska få ordentligt fäste och hålla riktigt länge. Ofta är underarbetet också enormt tidskrävande och man kan ibland behöva riva tapeter, bredspackla och slipa ned ojämnheter. Det är heller inte ovanligt att underarbetet tar längre tid än själva måleriarbetet, särskilt för den som inte är van. Ett professionellt utfört arbetet av en målare brukar också bidra till att höja värdet på bostaden. 

 

 

Jämför priser mellan olika målare

För den som vill anlita en målare i Göteborg finns det flera bra och prisvärda företag att vända sig till, som exempelvis det här: https://www.gemab.eu/. Men det kan ändå vara bra att ta in kostnadsförslag från några olika målare och jämföra priser innan man bestämmer sig. Det kan också vara bra att titta på referenser och referensobjekt innan man väljer målare. Tänk på att en mer erfaren målare både arbetar snabbare och också kan komma med värdefulla tips och hjälpa till med färg- och kulörval.

Det lönar sig också att välja en målare som använder sig av kvalitetsfärg. Då får man ett bra resultat som håller länge. Precis som med alla hantverkare ska man vara noga med att skriva ett ordentligt avtal med den målare man väljer. I dokumentet ska det tydligt stå vad arbetet innefattar och vad slutpriset blir. Det ska också finnas ett slutdatum för när renoveringen ska vara klar.