I våra bostäder förekommer det många olika sorters dörrar. Det finns bland annat ytterdörrar, källardörrar, altandörrar och innerdörrar. Utbudet av dörrar är stort och de finns i många olika utföranden. Om du har en altan eller en veranda har du förmodligen en altandörr då det skulle se rätt lustigt ut med en ytterdörr. Hur ska då en altandörr se ut?

Det finns inga regler för hur en altandörr ska se ut, utan du väljer helt enkelt den dörr som tilltalar dig bäst. Det är viktigt att du väljer en altandörr som du känner dig nöjd med. Denna dörr är lika viktig som den övriga inredningen i ditt hem så välj din altandörr med omsorg. Känns det bäst med en dörr ut på altanen helt i glas eller en med endast två glasrutor? Kanske det vore snyggast med en fönsterdörr med bröstning?

Det finns många fina altandörrar att välja bland då du bestämt dig för att köpa en ny dörr till din altan. Det kan vara värt att lägga lite extra tid på att välja rätt modell. Förmodligen är det inte bara du själv som kommer att se altandörren. Familj, vänner och kanske förbipasserande kommer också att kunna beskåda den. Då är det en härlig känsla att ha en altandörr som binder ihop trädgården med ditt hem på ett snyggt och inbjudande sätt.

 

image

 

Går det att spela fotboll på altanen om man har en altandörr helt i glas?

Det går att utöva en sport som fotboll på altanen även med en helglasad altandörr då dörren är gjord av säkerhetsglas. Nu kanske du har fönster på huset som vetter mot verandan och som inte har säkerhetsglas, så det är i alla fall inte så god idé att spela fotboll på altanen. Men en altandörr helt i glas utgör ingen fara om glaset skulle råka gå sönder.