Att göra rent hus är ett känt uttryck, men när det gäller kontorsstädning så är det ett uttryck som stämmer. Det är en konst att som städbolag kunna sköta sitt jobb och göra arbetsmiljön bättre för de som arbetar på kontoret, och dessutom utan att störa dem. Snabbt och effektivt, men smidigt och tyst, rör sig städbolaget mellan skrivbord och bokhyllor med sina svabbar och övrig städutrustning. Och det utan att på något sätt störa det arbete som pågår vid datorer, i mötesrum och samtal i telefoner.

 

Som en klocka

Kontorsstädning i Stockholm är inte ett arbete som är till för alla. Det krävs en hel del av den personal som vill jobba inom denna speciella gren av städbranschen. Dels ska man vara mycket duktig på sitt arbete, eftersom man ska rengöra ytor där kravet på renhet är stor. Dessutom ska man göra det tyst, snabbt och smidigt så man inte stör personalen. Och slutligen är det viktigt att man är noggrann med pålitlighet och tystnadsplikten, så man inte sviker sin kund på det sättet eftersom det är lätt hänt att man kommer i kontakt med konfidentiellt material.

 

Punktlighet och pålitlighet

Inom städbranschen, och speciellt när det gäller kontorsstädning, så är det viktigt att man sköter de åtaganden som man avtalat. Och dessutom att man kommer vid den avtalade tiden och är klar i tid. Om man brister i det åtagandet så kan det åsamka kunden onödigt besvär som möten i en smutsig möteslokal eller att städfirman dyker upp när det är ett viktigt kundbesök på kontoret. Den punktligheten är mycket viktigare då det gäller kontorsstädning än om det gäller städning av till exempel en butik eller ett privathem. Och därför startar gärna städbolaget dagen med kontorsstädning, för att vara helt säker på att man kan hålla den avtalade tiden på bästa sätt, vecka efter vecka.