En advokat som har sin spetskunskap inom migrationsrätt i Göteborg arbetar med frågor som bland annat rör asyl, uppehållstillstånd, arbetstillstånd, medborgarskap med mera. Rättsområdet reglerar på vilka grunder utländska medborgare får arbeta och vistas i Sverige. Då reglerna skiljer sig åt gällande exempelvis arbetstillstånd och asyl gör man bäst i att ta hjälp av en advokat specialiserad på migrationsrätt och asylrätt.

Även arbetsgivare som behöver använda sig av utländsk arbetskraft i sin verksamhet kan ha stor hjälp av en advokat i processen att få hit rätt arbetare. Likaså den som har erbjudits en anställning för att komma till Sverige och arbeta. Genom att anlita en advokat brukar processen med att få arbetstillstånd gå snabbare. Detta eftersom advokaten känner till vilka problem som kan finnas på vägen och vet hur man bäst undviker dem. 

 

Tips för den som ska söka asyl

Som asylsökande är det särskilt viktigt att man hittar en advokat som kan vara behjälplig genom hela processen. Då en asylprocess ofta är jobbig gäller det att hitta en driven advokat som man trivs med. Ju mer erfarenhet advokaten har, desto bättre är det, även om inget fall är det andra likt. Ett bra sätt att hitta en skicklig advokat brukar vara att fråga andra asylsökande om tips. Men man kan också själv söka på nätet och leta information på olika advokatbyråers hemsidor. 

Som asylsökande behöver man inte oroa sig över advokatkostnader, utan det är den svenska staten som betalar advokatens lön. När man träffar advokaten för första gången brukar man lugnt och metodiskt gå igenom orsakerna till varför man söker asyl. Det är bra om man tar med sig alla dokument som man har, men också fotografier. Det är bättre att ta med sig för mycket än för lite och sedan låta advokaten bestämma vilken dokumentation som ska ingå i asylansökan.