editorial

Modulhus är färdigbyggda rum som kan fraktas i sin helhet och sättas ihop till bekväma lokaler för olika syften. Ett exempel på hur det ser ut kan ni hitta här: http://www.pcsmodulsystem.se/moduler/modulhus/. Detta är alltså tillfälliga lösningar när ni behöver fler eller större utrymmen eller en tillfällig lösning på en tillfällig plats. 

Hur fungerar modulhus?

Modulhus är lite som lego. Man sätter ihop flera klossar – moduler – till en färdig byggnad i den storlek som man önskar. Dessa kopplar man upp till el och även vatten om man så önskar och har möjlighet. 

På det här sättet kan man inom en kort tid få nya kontorslokaler, omklädningsrum, fikarum eller vad man än behöver och i princip var som helst. På grund av att den här lösningen är så smart och praktisk har modulhus blivit väldigt populära i många olika sammanhang. 

 

Modulhus

 

När behövs modulhus?

Modulhus kan användas inom många områden. Vanliga områden är byggbaracker och tillfälliga kontorsbyggnader. Det kan till exempel vara under en ut- eller ombyggnadsperiod eller plötslig expansion i väntan på att hitta nya passande lokaler.

Det kan också vara så att ni ska bygga hus på er tomt, och under tiden ni väntar på att bygget ska komma igång och bli klart så kan ni hyra modulhus att bo i för att inte behöva hyra en lägenhet. Det gör också att ni kan ha full koll på bygget.

Nu under coronapandemin så har även modulhus kommit till nytta i vårdsammanhang. De har kunnat användas som tillfälliga faciliteter för provtagning, vaccinering och karantän. När de permanenta vårdlokalerna har överbelastats har de även kunnat använda modulhus som en tillfällig utbyggnad tills belastningen gått ner till normala nivåer igen.

Modulhus är alltså både nödvändiga och praktiska i många sammanhang. Oavsett vilken bransch du tillhör kan ni vid något tillfälle behöva modulhus för att lösa ett akut problem.