När många av oss sitter mer eller mindre isolerade så börjar också nya rutiner ta form. Vi människor är ju som bekant väldigt anpassningsbara och påhittiga vilket gör att många av oss ändå har det rätt trevligt och utvecklande under denna speciella tid.
Kanske tar vi tag i gamla projekt, eller knyter an till människor som vi inte har pratat med på ett tag? Detta är ett riktigt bra tillfälle att faktiskt göra alla de där sakerna som man har skjutit upp.

Samtidigt finns det dem bland oss som verkligen känner sig isolerade under denna tid. Individer där hjärnan börjar tänka i destruktiva banor som faktiskt är nedbrytande. Då gäller det att vara extra noggrann med att finna saker som skänker livet betydelse.
För många av oss har musiken fungerat som en tröst genom livets svåra stunder. Den har nästan blivit som en vän som man kan luta sig mot och lita på. Ofta kan musiker sätta toner och ord på de känslor som vi själva har svårt att få fram. Låt därför dina favoritlåtar bära dig fram även under denna svåra tid. Kanske kan du knyta an till andra människor som har samma favoritband som du på internetforum? 
På så sätt kanske denna isolerade tid faktiskt leder fram till att du får fler kontakter än innan.

Det kan ju till och med bli så att du upptäcker att du faktiskt vill lära dig att spela ett instrument. Det finns ju gott om instruktionsvideor på nätet och det finns prisvärda instrument på www.danguitar.se. Varför inte prova på att lira saxofon eller något annat spännande instrument när du ändå är i tagen?
Visst är gitarr ett klassiskt första instrument, samtidigt finns det så många andra musikmaskiner att välja på. När allt detta är över så kommer du eventuellt till och med att känna dig taggad på att dra igång ett Bruce Springsteen-coverband.