Är du tandläkare vet du säkert alltför väl att en del tänder kan bli så pass skadade att de inte går att rädda. Att ge det beskedet till en patient kan vara jobbigt att behöva göra, eftersom tänderna är så pass viktiga för de allra flesta. En patient som får ett sådant besked kan reagera med ångest och oro, som du som tandläkare måste hantera. Det dessa patienter ofta tänker på är dels hur utseendet ska komma att påverkas av att förlora en eller flera tänder, dels hur det kommer att bli gällande tuggfunktionen. För många är det ett rent mardrömsbesked att få att få veta att man kommer att förlora en eller flera tänder.

Att som tandläkare vara förberedd och kunna erbjuda bra protetik kan dämpa dessa reaktioner och lugna patienten. Att bli av med en eller flera tänder behöver inte vara en mardröm eftersom de riktiga tänderna kan ersättas med proteser. Är proteserna av god kvalitet kommer patienten snabbt kunna vänja sig vid dessa och med tiden knappt märka någon skillnad.

 

protetik stockholm

 

För nöjdare patienter välj en pålitlig leverantör av protetik

Det finns olika varianter av proteser att välja mellan. De delas huvudsakligen upp i kategorierna fast protetik och avtagbar protetik. Du som tandläkare kan själv göra en bedömning kring vad som bäst skulle passa för din patient. På https://bluedent.se/avtagbar-protetik-2/ kan du se vad en leverantör av protetik i Stockholm har att erbjuda.

För att du som tandläkare ska kännas pålitlig är det viktigt att du vänder dig till en i sin tur pålitlig tandtekniker att leverera den protetik som du är i behov av. I Stockholm finns tandtekniker som kan tillhandahålla den senaste tekniken inom protetik. Att välja protetik av god kvalitet är avgörande för hur slutresultatet kommer att bli, och hur nöjd din patient kommer att vara när hen lämnar din mottagning.