Många av oss bor i lite äldre hus som har ett par decennier på nacken. Visst kan detta ha sin unika charm. Man får gamla luckor i köket som kan vara rätt snygga och så vidare. Samtidigt så finns det också mycket som vi går miste om.

Många har väl någon gång känt sig frustrerade över hur låga bänkarna i redan nämnda kök kan vara. Man får liksom stå lite halvkrum för att kunna nå ned till att skära upp tomaterna på arbetsytorna. Nej, det är inte någon höjdare och det känns verkligen som att det är dåligt för hållningen.
En annan nackdel är bristen på smart placerade uttag. Vi har blivit mer och mer elberoende under de senaste decennierna, vilket också märks när vi letar efter uttag därhemma. Numera vill man ju nästan ha ett uttag i varje hörn utav rummet.

Något annat som vi som bor i äldre hus däremot kan ha gott om, dessvärre, är svartmögel. Ofta så är nämligen ventilationen undermålig i äldre hus. Dessutom kan det vara svårt att installera lösningar så som fläktar som drar med sig fukt ut ur badrummen. Det är i denna, fuktiga och dåligt ventilerade miljö som möglet frodas.

Med ett enkel svartmögel test kan du få reda på om ditt hem är drabbat av dessa ovälkomna sporer. Det låter nästan hemskare med ”sporer” än ”mögel”.
Vem vill ha sporer som svävar omkring i hemmet? Det känns som att man har ett gäng rymdvarelser därhemma som är påväg att penetrera ens hjärna.
Faktum är att svartmögel faktiskt kan leda till trista saker så som astma och annat.

Så var rädd om din hälsa. Visar det sig att du faktiskt har svartmögel hemma så kan du alltid testa om en luftavfuktare kan hjälpa till med att minska problemet. Men gör först det där testet så att du är helt säker.