Betong är ett fantastiskt material som är populärt hos såväl byggherrar som hemmapysslare. Du blandar enkelt pulvret med vatten och därefter kan du skapa precis vad du vill. Det kan vara tjocka pelare, husväggar, golv och tak. Delar av en bro eller något annat maffigt byggverk. Eller så fixar du annorlunda formar hemma, för att skapa något användbart eller konstnärligt. Som ett fågelbad i formen av ett rabarberblad eller en ljusstake.

Du kan även göra formar så att du kan gjuta bänkar eller ett helt bord i betong. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser. För när betongen stelnat så är den mycket hård och kräver speciella verktyg för att genomtränga. Och det är då som det kan bli aktuellt med en betonghåltagning i Stockholm. Kanske har du glömt att göra ett hål till en ledning, några rör, ventilation eller liknande. Något som till och med kan vara enklare att göra i efterhand.  

 

 

Öppna upp mot trädgården

Men betonghåltagning kan även vara något som sker lång tid efter en byggnation. Kanske vill du öppna upp fasaden för att sätta i fönster och dörrar, eller så vill du installera en skorsten och behöver leda den genom det gjutna taket. Hur som helst behöver du någon som är duktig på sitt arbete och som vet hur det ska hanteras på bästa sätt. Därför sätter du dig direkt vid datorn för att söka upp någon som utför tjänsten i din närhet.

När dagen väl kommer så har du varit noga med att tänka igenom precis hur du vill att hålen ska sitta och hur stora de ska vara. Själva sågningen eller borrningen behöver du inte bekymra dig om. Det sköter företaget som anländer tidigt på morgonen, med en intressant och ovanlig utrustning på släpet. Bara det är något så spännande att du vill titta.