Nu om vintern är det viktigt att se till att ens hem är ljussatt korrekt. Det kan annars lätt bli dunkelt och mörkt. Fundera på vad som passar ditt hem bäst. Kanske ska du installera led strip eller kanske passar spotlight bättre?

 

Vilket rum handlar det om?

Är det vardagsrummet, gången eller köket som ska ljussättas? Är det en gång som ska ljussättas så behövs det extra ljus. Är det en hall som ska ljussättas så behövs det också extra ljus men är det sovrummet det handlar om är det kanske bättre att sätta upp olika typer av ljus. Ett visst ljus vid sängen och ett annat ljus i taket. Det är helt olika beroende på vad du ska göra.

 

Det är samma princip som gäller i ett vardagsrum. Man äter i ett vardagsrum, man läser i ett vardagsrum och kanske sitter man och syr i ett vardagsrum. Dessa aktiviteter kräver helt olika typer av belysningar.

Designen?

Har du funderat på hur själva lampan ska se ut? Ska den vara rund, fyrkantig och vilket märke ska det vara? De stora möbelkedjorna kan ofta ha riktigt fina lampor till en billig peng. 

 

Om du däremot är väldigt designintresserad är det kanske i de lite mer exklusiva butiker du ska leta.

 

Hjälp

Det kan ibland vara väldigt svårt att se hur man ska ljussätta sitt hem rätt. Därför kan det vara en bra idé att hämta hjälp av en inredningsarkitekt. De kan ofta om du själv tycker det är svårt med ljussättning komma med hjälpbar information. Dessutom är de väldigt duktiga på att skapa inspiration och se rum i en ny vinkel. Det kan vara svårt att göra det själv.

 

Förhoppningsvis har du nu fått en bättre idé om hur du ljussätter, använder ljus och vilken typ av design du ska använda i olika rum.