Sitter kläderna inte riktigt som du vill? Då ska du ta en titt på shapewear. Shapewear är ett samlingsnamn för underkläder som kan hjälpa dig att forma kroppen på olika sätt. Det finns till exempel shapewear som utlovar smalare midja och fylligare rumpa. 

Det finns många olika varianter av shapewear. Vad sägs om en body, trosor eller varför inte ett linne? Oavsett vilken typ av shapewear du väljer, så har de dock en sak gemensamt, de ska bidra till att kläderna sitter precis som du vill. 

Shapewear kan bidra till bättre hållning 

Vill du inte att troskant eller andra linjer från underkläderna ska synas? Då är shapewear ett alldeles utmärkt alternativ. Shapewear har ofta hög midja och lämnar inga märken efter sig. Shapewear är med andra ord de perfekta underkläderna både under klänningar i fint tyg och tighta byxor. 

Shapewear kan inte bara hjälpa dig med att forma kroppen och få dig att se smalare ut. Shapewear ger också stöd och kan på så sätt bidra till att du får en bättre kroppshållning. Shapewear hjälper nämligen till att påminna dig om att du ska sträcka på dig, vilket dessutom är bra för ryggen. 

Rätt storlek är det viktigaste 

För att du ska få önskad effekt vid användning av shapewear är det viktigt att du väljer rätt storlek. Fel storlek är inte bara obekvämt, fel storlek ger också ett mycket ojämnt resultat, och detta kan bidra till att kläderna faktiskt sitter sämre. Med rätt storlek får du bekväma shapewear som hjälper till att forma kroppen på ett naturligt sätt. 

Tvätta alltid dina shapewear innan du använder dem. Handtvätt eller ett mycket skonsamt program i tvättmaskinen rekommenderas. Tänk på att använda tvättpåse och tvätta på låg värme, inte över 40 grader. Ta hand om dina shapewear och behandla dem varsamt, så håller de passformen mycket längre.