Vill du förnya lite på torpet eller i din villa i stan, kanske du vill behålla lite av den gamla stilen. Du kan måla huset utvändigt, slipa om gamla trägolv, måla om pinnstolarna och skaffa nya och moderna sidohängda fönster.

Dina nya fönster är fortfarande av trä, men de är aluminiumbeklädda utvändigt, så att du slipper allt underhållsarbete. Glasen isolerar också mycket bättre än de gamla, så du får en stor prestandahöjning och en stor sänkning av värmekostnaden. Det är en stor vinst för dig, och själva modellen är i retrostil fast i nytt material, så det känns fortfarande gammaldags charmigt.

 

Moderna beslag och kanske spröjs

Även om du egentligen vill ha de gamla fönstren kvar, med gångjärn på sidorna och beslag av gammal typ, inser du vilken förtjänst det är med att byta fönster. Nu när möjligheten finns att få precis den gamla typen av fönster med samma utseende men med modern prestanda, finns det inget att tveka på. 

Kontakta ett bra och seriöst fönsterföretag och dra fördel av nya uppfinningar och material. Välj gärna spröjs om du tycker det är snyggt. För övrigt är det mycket bekvämt att använda, alltså att öppna och stänga, nya fönster. Det är inget som är skevt och gistet, och du behöver varken skrapa eller måla. 

 

image

 

Att bevara traditionerna

Olika hus har olika stil och är byggda under olika epoker. Normalt vill man undvika ett alltför stort stilbrott, för det finns ett stort urval av passande fönster i olika sorters stilar. Du kan välja en sorts fönster i ett nybyggt hus i stan och en annan sort i fritidshuset.

Med hjälp av stilsäkra tillverkare hos ett seriöst fönsterföretag kan du välja fritt vilka traditioner du vill fortsätta med och vad du eventuellt vill förändra eller förnya. Just sidohängda fönster är en tradition som många vill bevara vid renovering.