Att mötas av en bukett blommor då man öppnar dörren är enormt uppskattat av de allra flesta. Med ett blommogram så är det enkelt att överraska någon man tycker om med en vacker bukett blommor. Man beställer de blommor man vill ha av en blomsteraffär som erbjuder tjänsten och sedan förmedlar de blommorna vidare till mottagaren med bud. Ett mycket enkelt och smidigt sätt att göra någon glad helt enkelt. 

Förmedla ett budskap i antal eller färg

Med blomsterspråket kan man förmedla ett budskap till den som får blommorna. Det är ett symbolspråk som kan användas av den som inte vill behöva uttrycka sina känslor i tal eller text. Ofta uppfattas det dessutom som extra romantiskt så länge mottagaren känner till betydelsen eller blir informerad om den. Det kan vara både färg och antal som säger något i blomsterspråket samt även vilken blomma som ges, en röd ros är exempelvis en väldigt vanlig symbol för kärlek.

Säg det med blommor

Till exempel så betyder en blomma att ”Du är mitt allt”, tre blommor betyder ”När får jag träffa dig igen?”, sju blommor betyder ”Jag älskar dig” och tio blommor ”Vill du gifta dig med mig?”. Då det handlar om färg så betyder en orange blomma ”Jag är din trogne vän” en röd blomma betyder ”Jag räknar dagarna tills vi möts igen” och en lila blomma säger ”Jag önskar dig all lycka och välgång i livet”.

Vissa gånger kan budskapet bli extra tydligt 

Det finns också färger och antal som kan betyda samma sak, som till exempel att två blommor samt även gula blommor båda betyder ”Låt oss resa bort tillsammans”. Åtta blommor säger ”Jag förblir dig trogen intill döden” och en blå blomma betyder ”Jag vill bli vid din sida intill döden” vilket, beroende på tolkning, kan betyda exakt samma sak.

Välj ett blomsterbud med omsorg och förmedla ditt budskap till mottagaren. Du kan beställa ett blommogram direkt hos http://www.lindhagensblommor.se/.