Sömn är något som påverkar vår hälsa på flera sätt. Får man inte tillräckligt med sömn blir man såklart trött men det försämrar också förmågan att hantera stress. Det finns även forskning som pekar på att dålig sömn förhöjer risken att drabbas av depression, diabetes typ 2, utmattningssymptom och hjärt-kärlsjukdommar. Lider man av sömnbrist lite då och då så är det ingen fara, men om problemet kvarstår under en längre tid bör man försöka åtgärda det. Ju längre tiden går desto svårare blir det att rätta till sömnbesvären. 

När man sover går man igenom olika faser; Insomningsfasen – i den fasen är sömnen ytlig och man är lättväckt. Bassömnen – är den så kallade normalsömnen. Djupsömnen – detta är den viktigaste fasen där kroppens återhämtning och uppbyggnad sker. Hjärnan arbetar långsammare och tillverkningen av stresshormon minskar. Under djupsömnen slappnar musklerna av och man är svårväckt. Drömsömnen – eller REM-sömnen som den också kallas, är stadiet då det är vanligast att man drömmer (även fast drömmar även kan infinna sig i övriga faser). När man drömmer arbetar hjärnan aktivt på ett sätt som påminner om när man är vaken. Under natten går man in och ur de olika faserna bassömn, djupsömn och drömsömn.

Något som kan vara till stor hjälp för att sova gott och vakna utvilad är att köpa en bra säng. Genom att ha en högkvalitativ säng med rätt fasthet blir det lättare att somna in samt sova bekvämt. Med en ställbar säng ges ännu fler möjligheter till komfort och man kan säkerställa att man får bra sömnkvalitet. Bättre Nätter är en nätbutik som säljer sängar och madrasser av mycket hög standard till bra priser. De lämnar även 100 dagars sovgaranti vid köp och levererar sängen gratis. I sortimentet finns bland annat ställbara sängar, kontinentalsängar samt olika madrasser, bäddsoffor och täcken. Läs mer på https://www.battrenatter.se/sangar/stallbara-sangar.html