Vi är många som ända sedan barnsben varje kväll förundrat blickat upp mot natthimlen och fascinerats över hur enorma gasklot långt, långt bort kan skapa det vackra konstverk av små ljusprickar som vi här på jorden får bevittna. Visst är det en frestande tanke att komma lite närmare stjärnornas och planeternas mysterium och fördjupa sina kunskaper om vårt oändliga universum? Och vore det inte fantastiskt att få göra upptäckter om stjärnor, nebulosor och avlägsna galaxer tillsammans med dina nyfikna barn?

Det finns många valmöjligheter när du letar stjärnkikare till barn. Starfinder 60 är en utmärkt stjärnkikare för nybörjaren eftersom den är så enkel att använda. Den levereras med ett stativ som ger bra stabilitet och olika okular som ger upp till 450x förstoring. Skywatcher Capricorn passar både nybörjaren och den som har en viss vana att utforska natthimlen. För att du ska kunna hitta och hålla fokus på astronomiska objekt ingår även kontrollkablar till stativet. Denna modell öppnar också för fantastiska möjligheter om du väljer några av de spännande tillbehören. Vad sägs till exempel om en motor som möjliggör astrofotgrafering, eller ett solfilter som gör att du kan studera även vår närmsta stjärna? Dessa modeller går också utmärkt att använda för observationer av exempelvis fåglar och fartyg här på vår egen planet.

För den riktigt avancerade mini-astronomen rekommenderas modeller som Virtuoso 114, som tack vare motorstyrning och inbyggd optisk dekoder kan följa stjärnhimlens rörelser. Med rödpunktssökare kan du lätt hitta det objekt du söker. Teleskopet är dessutom litet och nätt vilket gör det enkelt att transportera och förvara i bokhyllan eller på fönsterbrädet. För de mindre barnen finns enkla och lätthanterliga bordsmodeller som Infinity 76, som tack vare sitt höga ljusinsläpp ger detaljerade bilder med hög skärpa.

Besök Kikkertland för att hitta stjärnkikaren som passar just ditt barn och upptäck vårt magiska universum tillsammans!