Som bilägare får man räkna med ett och annat problem. Inte minst om man köper en begagnad bil. Är bilen gammal kan instrumentbrädan ibland lysa som en hel julgran av alla symboler som tänts. Ett och annat missljud från styrningen eller motorrummet kanske du dränker genom att skruva upp volymen på radion. Men det är sällan bra att förskjuta problemen. Ofta kan de leda till mycket värre, och dyrare, problem om de inte åtgärdas snarast. En bra början är att kika i bilens manual. Där finns råd om hur du åtgärdar mindre problem som ett glödlampsbyte eller hur man fyller på olja och spolarvätska.

 

 

Regelbunden bilservice

 

Varför ska man serva sin bil? Jo, för oavsett hur lite eller mycket du kör, hur du kör och hur du förvarar bilen så slits den. Kopplingar och rör rostar, oljan smutsas ner och filter behöver rengöras. En vanlig serviceintervall brukar vara var 1000:e mil, eller en gång per år. Är bilen ny är detta extra viktig att hålla eftersom nybilsgarantin oftast bara gäller om bilen är ordentligt servad efter villkoren i avtalet. Genom regelbunden bilservice ger du din bil de bästa förutsättningarna för att fortsätta starta och rulla obehindrat. Dessutom kan slitna delar upptäckas i tid och bytas ut innan de riskerar att orsaka skada.

 

Vänd dig till en bilverkstad

 

Många mekar med sina bilar själva vilket givetvis sparar dem en del pengar. Men långt ifrån alla är så pass händiga ett de utför bilservicen själva. Då gör man bäst i att vända sig till en verkstad. Där finns både kunskapen och verktygen för att kunna erbjuda en gedigen service. Dessutom är en stämpel i serviceboken från en auktoriserad verkstad värdefull ifall du tänker sälja bilen. Ett exempel på en bilverkstad som utför bilservice i Hudiksvall är AB Bilteknik. Du hittar dem på https://www.abbilteknik.se/