editorial

Har man inte redan bytt ut sina gamla glödlampor till LED, så bör man göra detta snarast. Detta då LED lampor är energisnåla och bara drar en bråkdel av den energi som glödlampor och halogenlampor gör. Visst är LED lampor något dyrare än andra lampor, men elräkningen blir mycket lägre med LED.

En annan sak som är bra med LED lampor är att de håller väldigt länge och det går många år innan man behöver byta ut dem. Detta kan vara särskilt värdefullt på ett kontor, en arbetsplats eller industri, eftersom man slipper lägga ner tid och pengar på underhåll och att byta lampor. Det finns LED lampor både för hemmet, arbetsplatsen och för utomhusbruk. Lamporna har samma fattning som andra typer av lampor, vilket gör att man inte behöver köpa ny armatur bara för att man vill byta till LED lampor.

 

image

 

Håll koll på Lumen och Kelvin

Vill man byta till LED lampor finns det några saker att tänka på när man ska välja sort. Förr i tiden mättes lampans styrka i Watt men med LED lampor använder man sig istället av Lumen. Många tillverkare av LED lampor brukar dock skriva ut bägge på sina förpackningar. Det kan också vara bra att tänka på vilken färgtemperatur LED lamporna ska ha. Ju lägre Kelvin desto gulare sken ger lamporna. 

Handla LED lampor billigare på nätet

Många som köper LED lampor föredrar att handla i nätbutiker som exempelvis ledmegastore.se. Detta då utbudet ofta är större på nätet och priset och något lägre. Dagens webbutiker har bra beskrivningar på sina LED lampor och vad man ska tänka på. Men behöver man ändå hjälp med att hitta rätt lampa kan man mejla eller ringa kundtjänst och snabbt få svar på sina frågor. När man handlar lampor på nätet har man precis som i vanliga butiker ångerrätt.