editorial

De allra flesta som har bil råkar någon gång ut för haveri och att bilen blir okörbar. I vissa fall kan man med hjälp av en annan bil bogsera den havererade bilen till en verkstad. Men detta går endast om bilens bromsar och styrning fungerar som de ska. Någon måste ju sitta i den havererade bilen vid bogsering och styra och bromsa om det behövs. Men det är viktigt att känna till att man inte får bogsera på en motorväg. Då måste man i stället ta hjälp av en bärgare; https://www.jjsbilbargningab.se/.

Då ett haveri i stort sett kan ske när som helst gäller det att vara förberedd och alltid ha telefonnumret till en pålitlig och bra bärgare i Stenungsund med sig. Ett tips är att också ha ett journummer då man aldrig vet vilken tid på dygnet olyckan kan vara framme. Många skriver in telefonnumret i bilens servicebok eftersom den alltid ska ligga i handskfacket. Andra är ännu mer förutseende och sparar ner det i mobilens adressbok. 

 

image

 

Hur mycket kostar bärgning?

Att anlita en bärgare i Stenungsund är kostnadsfritt för de som har bil, motorcykel eller husbil, och som har tecknat en hel- eller halvförsäkring. Men som med de flesta försäkringar tillkommer det en självrisk på ungefär femtonhundra kronor. Har man däremot en separat assistansförsäkring slipper man betala självrisken. 

En bärgare har som mål att vara på plats inom en halvtimme, men det är inte alltid möjligt. Det kan exempelvis vara trafikstockning på grund av en bilolycka vilket gör att man tvingas vänta på assistans lite längre. Av säkerhetsskäl ska man aldrig sitta i bilen och vänta eftersom en stillastående bil kan bli påkörd av andra bilar som inte har uppmärksammat haveriet. I stället ska man stå på en säker plats i närheten av bilen och där man är väl synlig för bärgaren.