Vissa personer är helt enkelt födda klumpiga, skadorna kommer efter hand. Men oftast är det små som går över efter någon dag. Inte alltid har man den turen att det släpper efter en dag, och även en allvarligare skada kan ske. Gör den det bör man snarast söka läkarvård, så se till att gå till en skicklig läkare så du får ett bra underlag redan då. 

Hos kliniken gör man det man kan för att läka skadan, ge den bästa möjligheterna att återhämta sig. Behöver man gå till sjukgymnast så skickar de en vidare dit. En viktigt sak är att de även dokumenterar allt om skadan, vad som hänt och vad som har blivit gjort. 

Ha alltid försäkring

Det finns anledningar till varför det är lag på att ha fordon försäkrade som vistas i trafiken. Det borde vara samma oskrivna lag att ha en sådan på sig själv med, såklart inte en fordonsförsäkring. Men en försäkring. Skulle du bli skadad en längre tid, kan du få ett stort ärr eller till och med en skada som kommer finnas där livet ut. Även fast inte pengar inte tar bort skadan är det lite plåster på såren. 

För att få ut en ersättning måste man ha försäkring. När skadan hände måste man ha besökt sjukhuset.  Utöver det behöver man även ett invaliditetsintyg, detta ska vara välskrivet av specialister. De hjälper till så du får ut en rättvis ersättning för din skada. Hur mycket man får är väldigt individuellt. Det beror på hur allvarlig skadan är samt hur länge den kommer vara ett problem för dig. 

Utan en försäkring är det omöjligt att få ersättning från försäkringsbolaget, det räcker inte med att teckna försäkringen i efterhand. Så ha alltid en försäkring, på dig, hemmet, dina djur och andra värdesaker. Det lönar sig när och om olyckan är framme.