Ingen föds och kan allting. Men däremot är det de som har extra fallenhet för något. Eller så har man bara en enorm envishet och vilja att lära sig det man är intresserad av. Och som en av våra största skidlegendarer sa så får man mer och mer tur ju mer man tränar.

Till ridkurser i Stockholm kommer det elever som är ur alla dessa fack. De som aldrig suttit på en häst eller de som ridit ett tag men vill lära sig mer. Det kan vara för att man tycker att det är kul. För att det är bra motion och en gemenskap. Eller för att man kan se en idrottskarriär inom området.

 

Ung som gammal

Det enda kravet vid en ridkurs är att man ska kunna sitta själv på sin häst. Men i övrigt finns det inga direkta riktlinjer för hur gammal man ska vara. Eller hur man fysiskt ska vara skapt gällande längd eller vikt. Det gör också att en ridgrupp kan vara väldigt mixad gällande deltagarnas ålder.

Om det är yngre barn som rider så brukar läktaren vara full av föräldrar som skjutsar sina barn. Och som också vill titta på när de rider. Men det händer också att man som förälder vill dela sitt barns intresse och lära sig rida själv. Något som brukar vara mycket uppskattat av både barnet och övriga i gruppen.

 

 

För varje nivå

Ridlektioner är inte något som endast sker för att man ska lära sig grunderna inom ridning. Det är något som man fortsätter med långt upp i sin kunskapsnivå. Även om man börjar tävla inom någon av de olika ridsporterna.

Det finns alltid något som man kan lära sig eller bli bättre på som ryttare. Men när man kommer riktigt långt upp i nivå så är man oftast den enda eleven under lektionen.