editorial

Det finns väldigt många människor som behöver glasögon eller linser för att kunna utföra arbete och andra sysslor i vardagen. Det kan handla om allt från att det krävs glasögon eller linser för att man över huvud taget ska få framföra ett fordon till att man behöver glasögon för att undvika huvudvärk vid läsning. Även om glasögon och linser är smidiga lösningar så har de även flera nackdelar kopplade till sig. 

Glasögon är flexibla men kan också vara i vägen

Glasögon är väldigt smidiga att använda när man vill korrigera ett synfel eftersom de enkelt kan tas av och på vid behov. De kan dock kosta en hel del och är relativt lätta att tappa bort. Glasögon kan dessutom vara väldigt opraktiska att bära vid fysisk aktivitet eftersom de lätt kan imma igen eller åka runt på huvudet. 

Ögonlaserbehandling

Linser kan orsaka irritation och kräver noggrannhet 

Linser är väldigt smidiga tack vare att de sällan märks när de väl sitter på ögat, men de kan orsaka irritation och det är inte heller alla som kan använda linser. Det är också väldigt viktigt att komma ihåg att ta ur linserna och hålla dem rena. Alternativt kan man använda sig av engångslinser, något som dock kan bli betydligt dyrare åtminstone om man använder linser dagligen. 

En ögonlaserbehandling kan lösa problemet

Med en ögonlaserbehandling kan man slippa alla dessa besvär som kan uppstå vid användande av glasögon och/eller linser. Genom att till exempel vända sig till Lamera Medical Clinic, som utför ögonlaserbehandlingar med LASEK-metoden, kan man få lika bra syn som man har med sina bästa glasögon eller linser.

Denna behandling passar personer som har mindre eller större synfel och som är mellan tjugo och fyrtiofem år gamla. Det kan därmed vara en god idé att besöka Lamera Medical Clinic om det finns behov för ögonlaser i Stockholm.