Att bygga ett attefallshus på tomten är ett smart sätt att skapa sig mer bostadsyta, utan att för den sakens skull behöva bygga ut det befintliga huset. Ett attefallshus kan man dessutom i de flesta fall bygga utan bygglov. Det är bara i särskilda fall som bygglov behövs men det är viktigt att kolla upp så man inte i efterhand får någon otrevlig överraskning. 

Ett attefallshus kan användas på många olika sätt. Kanske vill man ha en särskild inrättad del utanför bostadshuset för övernattande gäster eller så har man kanske större barn som vill ha en egen ungdomsdel. Möjligheterna är många med ett attefallshus. Hur man ska upprätta huset beror lite på vad man är ute efter. Om man vill göra det enkelt kan man köpa färdiga attefallshus som fraktas till platsen. Man kan också köpa färdiga moduler som den normalhändiga ofta kan sätta ihop inom loppet av några dagar. Därefter måste det inredas och kök och badrum ska installeras, om man vill ha det som en självständig byggnad. Är man däremot den som har mycket tid och tycker om att bygga själv kan man bygga från lösvirke och endast ta in hantverkare för el och vvs till exempel. 

 

 

Innan man bestämmer sig för vad man ska välja bör man också fundera på hur man vill att det ska se ut  både in- och utvändigt i och på attefallshuset. Hur många rum behöver du? Ska du ha stora och många fönster eller mindre och små fönster? Vill du kanske ha en altan till huset eller ett sovloft som ger extra sängplatser? Valen är många men att bygga ett attefallshus är ofta väldigt roligt då resultatet brukar bli fint. När man ska bygga ett attefallshus finns en rad med olika val att göra och en hel del att tänka på. Om du vill läsa in dig lite på ämnet finns en bra sida som heter hus-bloggaren.se, https://hus-bloggaren.se/dessa-regler-galler-om-man-vill-bygga-ett-attefallshus/

Här finns massor av bra information om vad som gäller när man ska bygga ett attefallshus.